На сервісі електронних петицій зареєстрували заявку, яка пропонує з’єднати станцію метро «Виставковий центр» з тим переходом, що вже є, до Національного комплексу «Експоцентр України».

«Розумію, що при будівництві станції поспішали та економили. Але я та місцеві жителі сподівались, що місто само згодом доробить вихід. Проте цього не сталося і я вирішив ініціювати процес через інструмент електронних петицій, розраховуючи на підтримку киян», – зазначає ініціатор петиції Владислав Самойленко.

Зазначається, щоб дістатись парку, киянам треба вийти із метро, перейти наземним переходом зі світлофором на іншу сторону дороги та ще раз спуститися у підземку.

Для людей з особливими потребами цей шлях не облаштований: спеціальний пандус є лише на виході із підземного переходу біля ВДНГ.

«Зараз, коли відвідуваність Експоцентру виросла до двох мільйонів людей на рік – це реальна проблема, адже існуюча модель переходу до метро дуже незручна та абсолютно не інклюзивна. За останній рік ми декілька разів зустрічалися із мером з цього приводу, маємо надію, що адміністрація буде сприяти вирішенню питання», – коментує генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

Обкладинка: Національний комплекс «Експоцентр України»