Увечері 23 червня під час нападу на табір ромів на околиці Львова загинув чоловік, ще четверо травмовані, повідомила поліція Львівської області.

Опубликовано Igor Zinkevych Суббота, 23 июня 2018 г.

«23 червня о 23:25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживають громадяни ромської національності», – йдеться у повідомленні поліції.

Удень 24 червня глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримали всіх нападників включно з організатором нападу. Подію кваліфікували як умисне вбивство, вчинене групою осіб.

За словами Князєва, під час нападу загинув від смертельних ножових поранень 24-річний мешканець Закарпатської області, ще четверо людей: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Як повідомляє міський голова Андрій Садовий, один поранений перебуває у лікарні в середньому стані тяжкості. Жінці з дитиною зашили рани і відпустили.

Нападникам від 16 до 20 років. Їм загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.


 Нагадаємо, що за фактом нападів на ромські табори у Києві поліція порушила кримінальні справи, але досі не встановила підозрюваних.

 Представники праворадикальної організації С14 розігнали та спалили табір ромів на Лисій горі у квітні. Поліція порушила дві кримінальні справи після публікації відео розгону у ЗМІ.

 На початку червня представники організації «Національні дружини» зруйнували ромський табір у Голосіївському парку. Поліція відкрила провадження за статтею «хуліганство» та заявила, що під час нападу ніхто не постраждав.