У Києві почали роботу над новою схемою теплопостачання, яка має підвищити енергоефективність та знизити собівартість послуг.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Укрінформ». Для створення схеми Києву допомагають міжнародні партнери, зокрема проект USAID «Муніципальна енергетична реформа».

Зазначається, що зараз місто повертає в управління об’єкти, які раніше перебували у «Київенерго». Згодом проведуть діагностику технічного стану та сформують план модернізації. Це знизить затрати, які безпосередньо впливають на собівартість послуг.

«Ми почали роботу над новою схемою теплопостачання міста, яка дасть відповідь на питання: куди необхідно вкладати кошти, та визначити пріоритетні напрямки перспективи розвитку теплоенергетичного господарства», – заявляє Пантелеєв.


 Київрада створила КП «Київтеплоенерго», яке має взяти на баланс тепломережі від ПАТ «Київенерго». Наразі триває процес передачі цих об’єктів. Зокрема, нове підприємство має взяти на себе усі борги попереднього.

Обкладинка: Леонід Андронов