Київський військовий комісаріат підтвердив, що 8 травня були затримані 9 хлопців у хостелі «Гавана» та доправлені у військкомат.

За повідомленням військкомату, поліцейські прийшли з перевіркою в хостел близько 7-ї ранку та виявили 9 громадян призовного віку без військово-облікових документів.

У зв’язку з тим, що в Україні проводяться заходи призову громадян на строкову військову службу та перевірки осіб, які ухиляються від неї, вказаним громадянам було запропоновано прослідувати до Голосіївського районного у місті Києві військового комісаріату для з’ясування обставин. Встановлено, що 5 осіб не підлягають призову за станом здоров’я, морально-діловими якостями. Інші 4 громадяни перебувають у розшуку за ухилення від військової служби... Зазначені громадяни в добровільному порядку були направлені на військово-лікарську комісію і в результаті визнані придатними до військової служби та підлягають призову... У діях представників військових комісаріатів порушень вимог чинного законодавства України не вбачається.

київський міський військовий комісаріат


 9 травня видання «Заборона» з посиланням на одного із затриманих повідомило, що 8 мешканців київського хостелу «Гавана» затримали невідомі в цивільному спільно з чоловіком у формі співробітника МВС та примусово доправили їх у військкомат. За інформацією видання, Київський міський пункт збору призовників, де наразі перебувають хлопці, відвідали представники офісу омбудсмена Людмили Денисової. Двоє із затриманих написали заяви щодо порушення своїх прав під час доправлення до військкомату та перебування там.

обкладинка: Київський міський військовий комісаріат / Facebook