У київському хостелі «Гавана» зранку 8 травня невідомі затримали вісьмох хлопців та примусово доправили їх у Голосіївський районний військовий комісаріат, п’ятьох досі не відпустили, повідомляє «Заборона» з посиланням на одного із затриманих.

Невідомі в цивільному одязі у супроводі людини у формі співробітника МВС перевірили паспорти та приписні свідоцтва усіх чоловіків, що перебували у хостелі, та відвезли у військкомат тих, у кого не виявили приписного, розповів співрозмовник видання. Там хлопці пройшли медогляд.

Одного киянина доправили до військкомату за місцем реєстрації, ще двох відпустили. Решту направили до однієї з київських військових частин для проходження подальшої медкомісії.

Журналістів не допустили на територію київського пункту збору призовників, у якому, за словами одного з затриманих, перебувають хлопці. Старший солдат повідомив, що п’ятьох затриманих розподілять по військових частинах для проходження обов’язкової служби.

За словами мешканців «Гавани», правоохоронці періодично здійснюють такі візити у хостел, перевіряють документи та мобільні телефони.

 Нагадаємо, у жовтні 2017 року поліція здійснила рейд у клуб Jugendhub та доправила в пункт збору призовників 32 особи.

обкладинка: israel palacio / unsplash