В’язницю XVIII століття в англійському графстві Конволл переобладнають під готель, пише Dezeen. Готель групи Interstate Europe Hotels повинен почати роботу у 2019 році.

Місцеві легенди розповідають про привидів у в'язниці. Але головна архітекторка Twelve Architects Ханна Бейкер каже – за час роботи на проекті нічого паранормального не помічала.

В’язницю побудували у 1779 році. Протягом 150 років вона була центром ув’язнення і страт у регіоні – усього тут провели понад 50 публічних страт. Зачинили в’язницю у 1927 році.

Відповідає за переобладнання будівлі лондонська студія Twelve Architects. Вона запропонувала облаштувати у ній 63 номери – на місці колишніх камер для в’язнів.

Утім, планування у в’язниці змінять – номери будуть більшими, ніж колишні камери.

Чи не найбільш складним завданням на проекті архітектори називають пошук нової домівки для кажанів, які жили у покинутій будівлі. За майже сотню років у в’язниці з’явилося дев’ять видів кажанів.

Їх планують переселити в нову будівлю, побудовану спеціально для нічних тварин. При переселенні студія співпрацюватиме з екологами.

Обкладинка і фото: Twelve Architects