Із 18 січня в Україні очікуються снігопади, а із 25 січня — значне похолодання зі зниженням температури до 20-25 градусів морозу. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє «Укрінформ».

«18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім Сходу і Заходу, достатньо активної пари циклонів, які призведуть до випадіння сильного, місцями дуже сильного снігу, налипання мокрого снігу, а також посилення швидкості вітру, хуртовини. Ми очікуємо приріст сніжного покриву на 10-20 сантиметрів у більшості областей України», — зазначив Кульбіда.

Синоптик також попередив, що 21-22 січня очікується глибокий та активний циклон з Балканського півострову, який принесе сильні снігопади з переходом у дощ, штормові вітри, ожеледицю і посилення штормового вітру до 15-24 метрів в секунду.

«Починаючи з 25 січня є дуже висока ймовірність сильного похолодання в Україні, зі зниженням температури до 14-19 градусів морозу, а з 27-28 січня до мінус 20-25 градусів», — заявив директор Укргідрометцентру.