Після скарг правозахисників та користувачів соцмереж через мініатюру у новорічному випуску «Вечірнього кварталу», яка може бути образливою для людей гомосексуальної орієнтації, канал «1+1» офіційно вибачився.

«У мініатюрі про Буратіно дійсно мали місце, на наш погляд, епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин. Просимо вибачення за цей епізод та запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал «1+1» вилучив цю мініатюру зі своєї бібліотеки», – йдеться в офіційній заяві телеканалу.

Представники медіакомпанії запевнили, що надалі будуть ретельніше підходити до висвітлення тем, які «зачіпають повагу та інтереси сексуальних меншин».

«Ми не хочемо уникати теми сексуальних меншин, яка є частиною сучасного життя, і висвітлюємо її, зокрема, у випусках новин. Водночас, очевидно, що наразі в ЗМІ відсутні стандарти роботи з такою темою, особливо, коли мова заходить про гумор. Ми готові надати наші інформаційні майданчики для такої дискусії та запросити інші медіагрупи, упевнені, ця тема є важливою для українського медійного простору загалом», – кажуть на каналі.


Як повідомлялось раніше, у новорічному випуску «Вечірнього кварталу» показали гомофобний номер про камінг-аут одного з героїв. Зокрема, у номері використали пісню Буратіно: «… скажите, как его зовут: «Пи-...». Папа Карло у номері промовляє: «Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду».

Правозахисниця Софія Лапіна заявила про намір звернутися до європейських та американських правозахисних організацій.