Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа і екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт видав себе Федеральному бюро розслідувань.

Пол Манафорт / фото ABC News

За інформацією The New York Times, 68-річний Манафорт завітав до штаб-квартири ФБР із адвокатом після того, як спеціальна комісія під керівництвом екс-глави ФБР Роберта Мюллера оголосила перші обвинувачення у розслідуванні втручання Росії в американську президентську кампанію 2016 року.

За повідомленнями в американській пресі, у понеділок, 30 жовтня комісія Мюллера повинна була оголосити перші обвинувачення підозрюваним.

На офіційному сайті Міністерства юстиції США стверджується, що обвинувачення Манафорту оголосили за 12 статтями. Зокрема, за статтею про змову проти Сполучених Штатів, а також через сім випадків приховування інформації про закордонні фінансові рахунки.

Окрім колишнього керівника штабу Трампа обвинувачення оголосили молодшому партнеру Манафорта Річарду Ґейтсу.

Улітку ФБР провело обшук у будинку Манафорта. Утім, тоді обвинувачення на його адресу не висунули. Манафорт раніше перебував під розслідуванням за підозрою у порушенні податкового законодавства, відмиванні грошей і правильному розголошенні лобістської діяльності на користь іноземних урядів.

 Манафорт очолював передвиборчий штаб майбутнього президента США Дональда Трампа з червня по серпень 2016 року.

 Цю посаду Манафорт залишив через скандал, спричинений оприлюдненням інформації про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів. За цими даними, американець отримав від української політичної партії понад 12 мільйонів доларів.

Обкладинка: ABC