В середу, 27 вересня, о 8:30 біля будівлі КМДА відбудеться акція велосипедистів «Досить нас вбивати».

Учасники зберуться з вимогою створити безпечну велоінфраструктуру в місті.

«Цього року кількість велосипедистів, які зарано відійшли на небо, – дуже велика. Недільне ДТП із 23-річним Денисом Стаховським викликало у нас багато сильних емоцій і жалю, як і решта таких повідомлень. Шість трагедій цього року, шість людей, які могли б ще довго жити. Ми вирішили діяти, і для цього об’єдналися майже всі велоініціативи і велоорганізації нашого міста», — кажуть організатори.

Під КМДА планують встановити білий велосипед у пам'ять про загиблих велосипедистів в місті.

«Білосніжний велосипед-привид з’явиться перед будівлею КМДА. Це — всесвітній символ пам’яті про загиблих велосипедистів. Це нагадування для тих, хто має цю систему змінювати. Принесіть свічки і білі квіти», — закликають організатори акції.

Серед вимог називають:

1. Створення безпечної велосипедної інфраструктури в місті. Прийняття велоконцепції та створення велодоріжок, велопереїздів, позначення зони для велосипедистів на смугах громадського транспорту.

2. Впровадження інженерних рішень, які дають можливість вижити всім учасникам руху в разі ДТП: звуження смуг, острівці безпеки, наземні переходи, які добре освітлюються.

3. Запуск систем фото- та відеофіксації швидкості.

 У неділю, 24 вересня, на перехресті Перова/Ватутіна збили велосипедиста. Він повертав з проспекту генерала Ватутіна в напрямку проспекту Володимира Маяковського, в цей час на повороті його збило авто. В Асоціації велосипедистів Києва повідомляють, що велосипедист переїжджав на червоне світло пішохідний перехід, коли автівка збила його. Велосипедист помер. Тіло знайшли за 30 м від велосипеда.

«Порушення велосипедиста очевидне — він переїжджав перехід на червоний для пішоходів. Проте очевидно і в автівки швидкість була не 60км/год, а вищою, навіть за дозволених +20км/год, що також є порушенням», — пишуть в Асоціації велосипедистів Києва.

Коли: 27 вересня о 8:30

Де: вулиця Хрещатик, 44

Facebook