Цього року територія Squat 17b yard cafe у дворику на вулиці Терещенківській суттєво зменшилася, бо частину двору відділив паркан, що огороджує сусідній аварійний будинок. Проект «Сквот 17б» зареєстрували петицію про надання аварійного будинку в оренду задля опіки над ним.

У 2007 році ініціативна молодь Києва почала доглядати будинки 17б, 17в та 17г на вулиці Терещенківській. Впродовж 10 років будинки та дворик підтримуються спільними силами та власним коштом. За цей період на території дворику було проведено багато відкритих лекцій, благодійних заходів, концертів.

Аварійний будинок 17г багато років знаходиться в аварійному стані. У серпні 2016 року представники «Київжитлоспецексплуатації» ухвалили рішення встановити паркан, мета якого – захистити будинок від падіння. Власників сквоту попросили звільнити двір і в середині жовтня 2016 року паркан було встановлено.

Зараз представники ГО «Сквот 17б» готові винайняти аварійний будинок 17г в оренду у міста і за власний кошт та залучені інвестиції провести роботи з реконструкції та укріплення будинку. Їх основна мета – розвивати цей простір, зберігати його у належному стані.