Під Комітетом соцполітики Верховної Ради у Києві відбувається акція протесту проти прийняття нового Трудового Кодексу. Про це повідомляє Громадське.

В акції протесту беруть участь члени «Свободи», «Національного корпусу», «Правого сектора», та ЛГБТ-активісти. Їх розділили кордоном Нацгвардії.

Акція протесту зв'язана з тим, що на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення мають ухвалити рішення, щодо поправок до Трудового Кодексу №46 та №57. Поправка №46 пропонує виключити з кодексу перелік всіх ознак, за якими заборонена дискримінація, а №57 – навпаки, вносить всі ознаки, у тому числі й за сексуальною орієнтацією та гендерною ідентичністю.

ЛГБТ-активіст Зорян Кісь повідомляв у Facebook, що під час роботи над проектом кодексу не було враховано позиції ЛГБТ-організацій, демократичних профспілок та рекомендацій International Labour Organization.

Дискусійними є й статті Трудового кодексу, що дозволяють керівництву стежити за працівником за допомогою камер і мікрофонів.