Прогулянка верхи, круасан на заході сонця з краєвидом на Дніпро й відпочинок у лісі – зібрали цікаві місця Київщини, де можна відновити сили на вихідних.

Раніше ми писали також про кемпінг «Шатро» в селі Уляники Київської області, де можна приготувати барбекю й замовити прогулянку на конях, глемпінг Glamp Camp у селі Глібівка на березі Київського моря й комплекс відпочинку «Характер Park» із глемпами в селищі Крюківщина.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Витачів

Обухівський район

Село Витачів – одне з найстаріших поселень України. Розташоване за 20 кілометрів від Обухова на крутому правому березі Дніпра. У літописах про це місце, яке тоді було портовим містом, згадують від 10-го століття. З туристичним наміром варто їхати в Городище, на гору поблизу села, де археологи розкопали пам’ятки про давнє місто. Зі схилів відкривається краєвид на Дніпро, можна відвідати дерев’яну капличку, що є нібито точною копією власноручного проєкту Тараса Шевченка, і з’їсти свіжу випічку й хліб на заквасці з крафтової пекарні Vytach Bakery, яку відкрили вже під час повномасштабної війни.


Лютіж

Обухівський район

Високий берег Київського моря зі скелями, густий сосновий ліс із папоротями – тут звідусіль гарний краєвид і свіже повітря. Можна спуститися до води або зробити пікнік на схилі – усе, що потрібно для втечі від міського галасу.


Пляж на Київському морі

Вишгородський район

Місце, що не потребує представлення. На набережній біля ГЕС можна покататися на самокаті, роликах, велосипеді чи просто прогулятися. А вздовж води – організувати пікнік на березі, зустріти світанок чи захід сонця.


Добропарк

Макарівський район

Дендрологічний парк у селі Мотижин на Київщині славиться великими полями тюльпанів, лаванди, ліатрісу, самшитовою долиною й садом петуній. На території також є глемпінг із видом на озеро, у якому можна купатися, басейн й атракціони для дітей.


Закинутий бобслейний трек

Вишгородський район

Поруч із гірськолижним курортом «Вишгора» є закинута траса для бобслею. У радянські часи тут тренувалися спортсмени, які займалися санним спортом. Зараз місце схоже на велетенський скелет динозавра.


Соломахине ранчо

Вишгородський район

Кінний клуб, де можна покататися верхи або на возі, навчитися спілкуватися з конями чи навіть придбати абонемент на курс їзди верхи. На території ранчо можна організувати пікнік в альтанці або сходити на екскурсію. Обов’язковий попередній запис за телефонами 097 647 03 62 чи 098 283 80 38.


«Українська Ісландія»

Васильківський район

Яр між Васильковом і селом Велика Бугаївка на Київщині – живописна місцина, де гори піднімаються з дна яру й нагадують застиглі грязьові кратери Ісландії. На зелених схилах гніздиться понад 30 видів птахів. Сюди можна приїхати для фотосесії, прогулянки чи пікніку.


Санаторій «Хвиля»

Броварський район

Санаторій-профілакторій «Хвиля» став улюбленим місцем багатьох артдиректорів і режисерів: модернізм в архітектурі, критий басейн, навколо якого зимовий сад і велика зелена територія. Тут пропонують відпочити, поплавати, відвідати інфрачервону й фінську сауни, соляну кімнату, пограти в більярд чи настільний теніс. Для відпочинку на свіжому повітрі є альтанки й лісові доріжки для бігу та прогулянок.


Порадів парк

Із 1 липня запрацює лавандовий релакс-парк під Києвом. На площі 2,5 гектара підростають 35 тисяч кущів вузьколистої лаванди. Також тут проводитимуть йогу й медитації, концерти та стендапи, арттерапію та цвяхостояння.


«Уліс»

Сервіс оренди заміських будівель «Уліс» пропонує орендувати будинок модульного типу в селі Дудки за 40 кілометрів від Києва. Будинки максимально інтегровані в натуральне середовище, довкола них ліс і ставок.


 Також ми зібрали перелік заміських комплексів, де можна орендувати будиночок або кімнату, завітати до ресторану або SPA.