Редакція The Village Україна розповідає про кемпінги та глемпінги, де можна відпочити на природі з комфортом: у наметі з ліжком, електрикою, санвузлом і кухнею. У добірці – локації в горах, лісах і на морському узбережжі, біля річок і ферм у різних куточках України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Київщина


  • «Шатро» 

Уляники, Київська область

Кемпінг розташований у лісі поблизу кінної садиби, за 85 кілометрів від Києва. На території розташовані три глемпи від чотирьох до шести місць і барбекю-зона. На фермі неподалік можна замовити кінну прогулянку. Для гостей також працює кухня: готують сніданки, салати, супи й гарячі страви, а також каву та чай. Страви доставляють прямо на терасу глемпа.

скільки: від 1500 гривень

  • Glamp Camp

Глібівка, Київська область

Глемпінг розташований поряд із сосновим лісом на березі Київського моря, на території комплексу Event Park. Він складається з дев’яти сафарі-тентів на двох-п’ятьох гостей, які обладнані електрикою та базовою побутовою технікою. Більшість глемпів мають власний санвузол усередині намету. Для гостей кемпінгу також доступні мангали, гамаки, столи та стільці, сітка для волейболу й пляжні шезлонги.

скільки: від 1400 гривень

  • «Добропарк»

Мотижин, Київська область

Глемпінг розташований на території дендрологічного парку «Добропарк» на Київщині. На території є п’ять глемпів із краєвидом на озеро (у якому можна купатися). Біля глемпів облаштовані мангальна зона й альтанки. Є номери на двох і чотирьох людей, із ліжками, посудом, електропостачанням. Туалет і душ розташовані в окремих будиночках.

скільки: від 1500 гривень

  • «Характер Park»

Крюківщина, Київська область

Комплекс відпочинку «Характер Park» розташований у селищі Крюківщина під Києвом. Глемпи – це окрема «спальна» зона біля парку. На території є дво- та чотиримісні глемпи з мангалами та прилеглою територією. Глемпи мають окремі санвузли, обладнані комплектом меблів, холодильником та електрочайником. На місці можна купити сітку для барбекю, дрова для мангала та замовити послуги масажиста.

скільки: від 2000 гривень

Карпати


  • «Перестанок»

Карпати, Івано-Франківська область

Комплекс на 40 людей із глемпами й невеличким готелем, розташований у селищі Зелене в Івано-Франківській області, біля річки Зелениця. Глемпи оснащені розетками, обігрівачами й інтернетом. Душ із туалетом облаштували неподалік від наметів. Кожен глемп розрахований на двох осіб, але за потреби можуть організувати додаткове місце. На території також є бібліотека, чани для купання, майданчик для занять йогою, місце для розведення багаття та обідня зона.

скільки: 3480 гривень

  • «Мала річка»

Карпати, Львівська область

Кемпінг розташований у Сколівських бескидах, біля селища Корчин, на галявині, що межує з річкою й горою. На території є вісім глемпів (двомісні та сімейні), а також кілька зон для розміщення власного намету. Їжу можна готувати на кухні, у зоні для барбекю, також для гостей працює кафе. Воду можна набирати у криниці на території кемпінгу.

скільки: місце для намету – 200 гривень, шатро – 1500 гривень

  • Stodola Camp

Долинівка, Карпати

Кемп пропонує два варіанти розміщення: у двомісному шатрі та в будиночку поряд із камінною залою, кухнею та санвузлом, розрахованому на чотирьох людей. У наметі можуть жити двоє дорослих і дитина, усередині є ліжко з матрацом, підведена електрика, обладнаний підігрів. Душ із гарячою водою та туалет розташовані поряд. Саме шатро стоїть на березі річки, поруч є купіль із підігрівом і кілька зон відпочинку. У літній період можна орендувати лише весь простір із будинком, про можливість забронювати намет окремо повідомляють перед вільними датами.

скільки: намет і будинок  6000 гривень

Інші області


  • «Білий бізон»

Івано-Франківська область

Кемпінг розташований на березі річки Дністер біля селища Лука на Івано-Франківщині. Для проживання пропонують декілька варіантів: двокімнатне бунгало на чотирьох людей з окремими входами й спільною верандою, чотиримісне однокімнатне бунгало або намет. Душ і туалет розташовані в санблоці поряд із будиночками. На території також є сауна, можна замовити харчування та сплави Дністром.

скільки: від 840 гривень

  • «Голубе озеро» 

Могилівка, Вінницька область

Кемпінг на десять наметів розташований у селищі Могилівка на Вінничині, поряд – кар'єр, ставок для риболовлі та ліс. На території є гарячий душ, туалет, Wi-Fi, а в кожному наметі – холодильник, обігрівач та меблі. Для гостей також доступні мангали та посуд, на рецепції можна набрати воду, зробити чай або каву.

скільки: від 1500 гривень

  • «Чехівка»

Чехівка, Черкаська область

Кемпінг розташований на березі Дніпра в Черкаській області, біля селища Чехівка, має піщаний пляж і місця для наметів у тіні дерев. На території є теплий душ, туалети, розетки, Wi-Fi, холодильники, два волейбольні майданчики, закритий павільйон, де можна сховатися в разі дощу, а також столи зі стільцями, мангали та печі для приготування їжі. Гостям без власних наметів пропонують шатра на прокат. Кемпінг забезпечений питною водою та дровами.

скільки: перебування – від 50 гривень, оренда намету – від 150 гривень

  • Shalash

Царівка, Житомирська область

Глемпінг розташований у селищі Царівка на Житомирщині, на території готелю «Царів Хутір». Двомісний намет обладнаний ліжком та обігрівачем, є доступ до електрики й інтернету. На терасі розмістили крісла й облаштували місце для невеликого вогнища. Біля глемпу також є приватна зона барбекю з грилем, вугіллям і всім необхідним для розпалу. На території можна подивитися кіно просто неба, для купання є басейн та озеро, також працює ресторан (сніданки на двох входять до вартості глемпу).

скільки: 2500 гривень

  • Mandra

Канів, Черкаська область

На локації розташовані дев’ять двомісних глемпів, обладнаних ліжками, тумбочками й розетками. У кожному наметі є кухонний куток з електроплитою, чайником, посудом і холодильником. На території також облаштували барбекю-зону, працюють літній кінотеатр і лазня.

скільки: від 1700 гривень

  • Minimalist

Нова Дофінівка, Одеська область

Глемпінг складається з трьох купольних наметів, розташованих на березі Чорного моря за 10 кілометрів від Одеси. У кожному глемпі є ліжко з ортопедичним матрацом, санвузол, кухня з плитою, кавоваркою й електрочайником, тераса із шезлонгами та Wi-Fi. У двох глемпах передбачене додаткове місце на другому ярусі для дитини. Можна також замовити чан із травами.

скільки: від 5000 гривень

  • «Пристань Варяга»

Делева, Івано-Франківська область

Кемпінг розташований на березі Дністра в селищі Делева на Івано-Франківщині та пропонує два варіанти поселення: розміщення на зелених терасах зі своїм чи орендованим наметом або кімнату в котеджі. На території облаштовані санвузли з душем, мангали та кухня з газовою плитою, мікрохвильовою пічкою, електрочайником і необхідним посудом. У кемпі також організовують сплави річкою та пропонують в оренду каяки, SUP-дошки та надувні рафти.

скільки: місце для намету – від 150 гривень, кімната – від 900 гривень