П’ятниця

2 лютого

Концерт OY Sound System у Mezzanine

Виступ гурту Марка Галаневича з DakhaBrakha

Підготовка до цієї події тривала кілька місяців, упродовж яких програму гурту спеціально адаптували для більш цікавого звучання на восьмиканальному звуці. У звучанні OY Sound System можна розпізнати дабове і future garage звучання, трип-хоп і навіть ембієнт. Також відчувається вплив етно з «дахабрахівським» бекграундом одного із засновників колективу Марка Галаневича.

OY Sound System - Gangsters Of Peace

Коли

п’ятниця, 2 лютого 20:00

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

200 грн

Вечірка LOW IX Anniversary у Closer

Love Coma

LOW Party пропонують відсвяткувати своє дев’ятиріччя разом із британським дуетом Velvet Season & The Hearts Of Gold. «Передбачити хоча б приблизний жанровий вектор вечірки ми навіть не беремося. В одному впевнені – вони закохають нас у свою музику», – розповідають організатори.


Коли

п’ятниця, 2 лютого, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 2:00 – 220 грн, після 2:00 – 300 грн

Вечірка Модуль⁶ у Plivka

Лайв із Берліна

«Модуль Live» вперше для України представить гостя з Берліна – Knіgi, який грає імпровізаційні модулярні лайви та є учасником промогрупи Krach. Knigi вже кілька років створює танцювальну та експериментальну електронну музику. За його плечима перфоманс на виступі Ніни Кравіц, а також лайви на майданчиках Гамбурга, Берліна, Гельсінкі.


Коли

п’ятниця, 2 лютого, 23:55

Де

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки

до 1:00 – 200 грн, після 1:00 – 250 грн


Субота

3 лютого

Ukrainian Fashion Week

Шість днів української моди

Головна подія української моди починається 3 лютого. 55 дизайнерів, 51 шоу, 7 презентацій, 7 спеціальних проектів і 2 лекційні платформи. «Уже давно ми визначили свою мету: Ukrainian Fashion Week – це місце, де українське стає світовим», – розповідає співзасновниця UFW Ірина Данилевська.


Коли

3-8 лютого

Де

Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська 10-12

Джаз від Dennis Adu Quintet

Квінтет із духом Нью-Йорка

Денніс Аду народився в Африці, а коли йому було два роки – переїхав до Кривого Рога. Він грає на трубі понад 20 років. Його можна почути на концертах Івана Дорна, SunSay, Фагота та інших. Кілька років поспіль Денніс їздив до Нью-Йорка навчатися джазу. Його квінтет – «один із найбільш яскравих та популярних в Україні» – виступатиме з авторськими композиціями.


Коли

субота, 3 лютого, 20:00

Де

Old Fasioned Bar, вулиця Воздвиженська, 32

Скільки

500 грн

Вечірка Zenker Brothers у Closer

Техно-брати

Дует Zenker Brothers – справді брати, Марко та Даріо. У світ техно і клубної культури вони потрапили ще підлітками – їхні родичі мали стосунок до відомого у 90-ті роки мюнхенського клубу Ultraschall. Техно вони поєднують із джанглом та фанком. «Зазвичай сети Zenker Brothers різні – інколи мінімалістичні та грубі, інколи містичні та дивні». Тим цікавіше, яким буде їхній третій візит у Closer.


Коли

субота, 3 лютого, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 2:00 – 250 грн, після 2:00 – 330 грн


Неділя

4 лютого

Виставка Миколи Кривенка у «Щербенко Арт Центрі»

«Деякі дива»

В експозицію увійшли живописні роботи художника, створені в період з 2009-го по 2016 рік, і скульптури з дерева та бронзи. Робота з кольором вимагала поступального підходу, розповідає Кривенко. «Я починав зафарбовувати полотно в якомусь місці, а потім додавав кольори. Кожного разу виходило інакше, як ступені ракети, які згоряють».


Коли

31 січня – 3 березня

Де

«Щербенко Арт Центр», вулиця Михайлівська, 22В

Скільки

вхід вільний


«Гра Моллі» / Molly's Game

Цукерберґ, Джобс, Блум

Аарон Соркін – єдиний сценарист у Голлівуді, у контрактах якого прописується, що студія не має права втручатися у його роботу. У режисерському дебюті автор фільмів «Стів Джобс» і «Соціальної мережі» розповідає історію Моллі Блум. За її столами мільйони витрачають голлівудські зірки, політики і спортсмени. Під укіс усе йде лише тоді, коли до гри вона пропускає членів російської мафії.

Трейлер «Гра Моллі

«Зменшення» / Downsizing

Маленький Вілл Гантінґ

Метт Деймон уже встиг колонізувати Марс у «Марсіянині» і зіграти Локі в останньому «Торі». У новому фільмі він повинен зменшитися до дрібного розміру. За задумом режисера Александра Пейна, цей науково-фантастичний прийом обґрунтовують з економічної точки зору: після зменшення люди не потребують величезних будинків та автівок, а отже, можуть жити більш багато на ті самі гроші. Проблема полягає лише в одному – дружина, разом із якою персонаж Деймона повинен був зменшитися, в останній момент передумала.

Трейлер стрічки «Зменшення»

«Молодий Ґодар» / Le Redotable

Луї Ґаррель у ролі Жана-Люка Ґодара

Біографічний фільм про французького Жана-Люка Ґодара зосереджується на стосунках режисера і революціонера з другою дружиною. Головну роль у стрічці виконує Луї Ґаррель, а його дружини – зірка «Німфоманки» Стейсі Мартін. «Молодий Ґодар» брав участь в основній конкурсній програмі Каннського кінофестивалю.

Трейлер стрічки «Молодий Ґодар»

Фото: обкладинка – Ukrainian Fashion Week