Архітектурна студія EgoHouse розробила проєкт післявоєнної відбудови Північної Салтівки в Харкові, яку зараз руйнують обстрілами росіяни. 

Північна Салтівка – один із наймолодших районів Харкова, відбудований протягом 19841993 років. Забудована типовими дев’яти, 12- та 16-поверховими панельними будинками.

Архітектори EgoHouse пропонують будувати щонайвищі шестиповерхові будинки. І будувати їх щільніше. Це дасть змогу збільшити площу житлової забудови майже вдвічі. 

Крім того, на території Салтівки пропонують реалізувати квартальну житлову забудову з громадськими будівлями, які включають в себе торговельно-офісні простори.

Однією з основних ідей концепції – «все біля дому».

«Школи, дитячі сади й поліклініки, розроблено відповідно до встановлених радіусів доступності й відповідно кількості мешканців. Запропоновано альтернативу радянським типовим проєктам шкіл, а також особливу увагу приділенно безпечним і зручним бомбосховищам на території комплексів», –ідеться в описі проєкту. 

Квартальна забудова дасть можливість збільшити площу приватного простору. Це внутрішні дворики, парковки, зелені зони й інше. 

Школа на території Північної Салтівки буде з нетиповими закритими й відкритими просторами. Це будуть зелені зони, парки, зона літнього кінотеатрі, простір для занять на свіжому повітрі, стадіон і спортивні зони. 

Усі школи й дитсадки, торговельні та офісні центри проектовані з сучасними бомбосховищами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі