Російські літаки обстріляли населений пункт у Білорусі з території України – це провокація, повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Сьогодні о 14:30 від Держприкордонслужби надійшла інформація про те, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця в Білорусі, зайшли на територію України, потім розвернулися і нанесли вогневе ураження по Копані в Білорусі.

Це провокація, мета якої – втягнути Білорусь у війну з Україною.

UPD: Окрім Копані, вже обстріляли білоруські населені пункти Бухличі та Верхній Теребежів, повідомляє Командування Повітряних Сил.

«Прямо зараз ми спостерігаємо чергову провокацію ворога! За нашими даними, він здійснює низку авіаударів по об‘єктах, котрі розташовані на території Білорусі», – пишуть в СБУ.


Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомляв про підготовку Росією серії провокацій.

«Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону», – написав Резніков у Facebook.

«Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України. Мета провокації – змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України. Москва намагається пов'язати вас кров'ю. Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти Білорусі», – зазначав Резніков.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі