Sony представила новий шолом віртуальної реальності й контролери для PS5, які підтримують технологію PlayStation VR2.

У компанії розповіли про технічні характеристики нової VR-системи, але не показали, як виглядатимуть пристрої. Також поки що не назвали дату початку продажів і ціни.

Чим відрізняється друге покоління VR-гарнітури

PS VR2 стало простіше підключати: у шолома всього один кабель USB Type-C, який потрібно під’єднувати безпосередньо до PS5.

PS VR2 має роздільну здатність 4K HDR і кут огляду 110°. Також шолом підтримує частоту кадрів 90 і 120 Гц і технологію об’ємного звуку Tempest 3D AudioTech.

Серед нових функцій також виділяють вібровідгук, який дозволить сильніше зануритися в ігровий процес. Наприклад, гравці зможуть відчути, як у напружені моменти прискорюється пульс персонажа, як пролітають предмети поряд із головою або як машина мчить повз на високій швидкості.

PS VR2 може відслідковувати рухи користувача і його очей через вбудовані камери (зовнішні камери не знадобляться). Як пишуть в офіційному блозі Sony, з PS VR2 навіть швидкий погляд зможе вплинути на дії персонажа гри.

Для нової VR-системи вже представили першу гру – Horizon Call of the Mountain від студій Guerrilla та Firesprite.


PlayStation 5 надійшла в продаж у листопаді 2020 року. Консоль має 16 гігабайтів оперативної пам’яті GDDR6 і вперше обладнана SSD-накопичувачем на 825 гігабайтів.

Також PS5 має вбудований центральний і графічний процесори. Це поліпшило швидкість роботи – 5,5 гігабайт за секунду. Якість графіки зросла до 4K.

Одночасно з PS5 Sony випустила й аксесуари для геймерів. Зокрема, бездротовий контролер DualSense, гарнітуру з підтримкою 3D-звуку та HD-камеру для запису ігор.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі