Відколи у вас з’являється той, хто бігає, літає чи повзає домом, життя змінюється на 180 градусів. Крім рутини, змінюється й наповнення телефону, і зараз ми не лише про галерею, половину якої займають фото та відео, як улюбленець смішно грається.

The Village Україна зібрали добірку застосунків, що допоможуть петперентам у різних аспектах життя з твариною.

Barkio

Додаток для всіх, кому важливо стежити за поведінкою тварини вдома за вашої відсутності. Майже як PetCube, дає можливість спілкуватися з твариною та навіть давати заздалегідь записані команди. Щоб скористатися застосунком, потрібно встановити Barkio на девайс, що залишається вдома, і свій мобільний. Навіть без камери ви будете знати, що робить тварина, адже додаток фіксує всі рухи та звуки.

Застосунок доступний для власників iOS, Android, macOS, Windows та Linux

Вартість: безплатно

 Animal ID

Додаток для вбезпечення тварини на випадок, якщо вона загубилася. У застосунку є можливість створити профіль для кота чи собаки. Щоб переглянути його, слід відсканувати QR-код, який зазвичай розміщують на ошийнику тварини.

У профілі можна вказати не лише базову інформацію, як-от кличка тварини й номер телефону господаря, як у звичайному адреснику, а й додати наявність мікрочипа, вік, породу. Також за бажанням петперента він може містити в собі адресу та будь-який додатковий коментар.

Застосунок доступний для iOS та Android

Вартість: 65–110 грн/місяць, залежно від тарифу

Hundeo

Додаток із різними навчальними програмами та лайфхаками для петперентів. Що відрізняє застосунок від інших – у ньому багато рецептів для собак. Дуже зручний інтерфейс, а разом із клікером натискається звук свистка. Цей додаток сподобається тим, хто хотів би розвиватися в зоопсихології, читати статті та покращувати свої стосунки із собакою. З мінусів – застосунок доведеться використовувати лише англійською. 

Додаток доступний для iOS та Android

Вартість: 2199 грн/рік

 Dogo

У цьому додатку також повно статей, вправ і цілих курсів, що містять у собі комплекс потрібних команд. Застосунок адаптований не лише на трюки, а й на роботу з особливостями тварини. Додаток містить багато курсів, що допомагають скорегувати небажану поведінку собаки, як-от кусання цуценят чи стрибки на гостей. Має українську мову.

Доступний для iOS та Android

Вартість: basic – 450 грн/рік

premium – 2650 грн/рік

 PetBacker

Нарешті додаток для петперентів і котів, і собак. Застосунок тільки починає набирати популярності в Україні. Там можна знайти найближчі грумінг-салони, клініки та просто людей із тваринами, з якими можна попрацювати над соціалізацією свого улюбленця. Також у додатку є власний блог, повний цікавих статей.

Застосунок доступний для iOS та Android

Вартість: безкоштовно