Благодійна організація Джоан Роулінг Lumos реформуватиме інтернати у Житомирській області, в яких живуть діти з неблагополучних сімей та сироти.

Про це повідомляє NewWest Media з посиланням на прес-реліз Національного офісу реформи деінституціалізації.

31 жовтня в Житомирі представники фундації Lumos підпишуть Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою та Житомирською облдержадміністрацією.

Фото: Lumus / Facebook

Фундація Джоан Роулінг надасть інтернатам Житомирщини технічну, експертну та методичну допомогу у реалізації пілотного проекту для сприяння припинення інституціалізації дітей: будуть реалізовані проекти підтримки кризових сімей, щоб зменшити кількість відмов від дитини, та заходи з повернення дітей у родину.


Lumos — міжнародна неурядова благодійна організація заснована письменницею Джоан Роулінг, що сприяє припиненню інституціалізації дітей у всьому світі.

Джоан Роулінг про те, що таке Lumos

В українських інтернатах зараз перебуває 1,5% дітей країни. Згідно з Національною стратегією, у 2026 році в цих закладах буде менше 0,5% дітей. А ті, що залишатимуться в інституціях, а не в сім'ях, мешкатимуть в умовах, максимально наближених до сімейних — до 15 осіб в одному закладі.