Подивитися разом із дитиною кіно – це хороший варіант для вечора вихідного дня. The Village Україна запитали батьків, які мають таку корисну звичку, про їхніх фаворитів і те, чому ці фільми варто переглянути.

Альона Гудкова

Мама Матвія (4 роки)


«Нескінченна історія»

Це фантастична казка, де багато моралі. Це фільм з мого дитинства, і Матвій теж у захваті від стрічки. Ми всі фільми і мультики дивимось разом, за порадою Світлани Ройз (ред. – дитячий сімейний психолог) для того, аби все пояснювати дітям.

Трейлер стрічки «Нескінченна історія»

«Мері Поппінс»

Там також круто відображені стосунки батьків, дітей та няні. Я би описала його як добрий і красивий фільм, який описує прив’язаність дітей до своїх наставників. Крім цього у стрічці дуже круті костюми та постановка.

Трейлер стрічки «Мері Поппінс, до побачення»

«Мій сусід Тоторо»

«Тоторо» – наш улюблений мультфільм, який не наділений жодними терапевтичним сенсами, але водночас дуже правдивий і чесний. Взагалі улюблені мультфільми Матвія – це твори Міядзакі.

Трейлер стрічки «Мій сусід Тоторо»

Юля Гапей

мама Кіри (5 років)


Моїй доньці Кірі 5 років, ми дивимось кіно доволі часто. Кіра обожнює «Гаррі Поттера», до пандемії ми щомісяця ходили в кінотеатри саме на фільми, а не на мультики.

«Казки на ніч»

Це легка комедія про чоловіка-невдаху, який вигадує для своїх племінників чарівні історії. Про те, що навіть у реальному житті є місце казці, а наші найщиріші бажання можуть і будуть здійснюватися. Головне зрозуміти, що саме тобі насправді потрібно.

Чудовий фільм для перегляду всією сім’єю для того, щоб трішки повірити в магію.

Трейлер стрічки «Казки на ніч»

«Дамбо»

У цирку народжується маленьке слоненя, згодом виявляється, що у нього величезні вуха. Зі слоненя починають насміхатися всі в цирку, але доглядач і його діти вважають, що він унікальний і створюють шоу, на яке хоче потрапити кожен.

Фільм вчить, що будь-яка вада – це зовсім не вада, а твоя особливість, яку варто любити ще більше.

Трейлер стрічки «Дамбо»

«Фантастичні звірі та де їх шукати»

Це – частина поттеріани, і ми з донькою не могли його пропустити. Він максимально фантастичний, у ньому відсутні страшні сцени. До прикладу, страшний епізод у «Гаррі Поттері і філософському камені», де професор Квірел розмотує свій тюрбан, а на його на потилиці ще одне обличчя. Тому ця стрічка ідеальна для першого знайомства дитини зі світом Гаррі Поттера.

Трейлер стрічки «Фантастичні звірі та де їх шукати»

Людмила Малишева

мама Антона (11 років) і Тимофія (6 років)


Ми дуже часто дивимося кіно разом із дітьми. У мене два хлопці віком 6 та 11 років. У нас є традиція – кожну п’ятницю влаштовуємо кіноперегляд. А на карантині взагалі щодня ввечері перед сном щось шукали подивитися.

Наші фаворити серед стрічок:

«Прибулець»

Добрий і теплий фільм про справжню дружбу та відданість між хлопчиком і прибульцем. У кінці фільму плачуть і дорослі, і діти.

Трейлер стрічки «Прибулець»

«Тім Талер і проданий сміх»

Головний герой втрачає можливість радіти будь-чому, що з’являється в його житті. Він починає розуміти, що не у грошах щастя, а щира усмішка набагато цінніша матеріальних благ.

Трейлер стрічки «Тім Талер і проданий сміх»

«Щоденник слабака»

Чотири фільми про всі жахіття середньої школи. Головною думкою стрічки є те, що потрібно бути собою та цінувати дружбу. Герой постійно намагається стати крутим, але цим лише відштовхує від себе близьких людей.

Трейлер стрічки «Щоденник слабака»

«Того»

Неймовірно емоційний фільм про подвиг людини й собаки, про дружбу, любов і відданість між ними. Сюжет заснований на реальних подіях і тримає в напрузі від початку до кінця. Сильний драматичний фільм, який змушує щиро співпереживати головним героям.

Трейлер стрічки «Того»

«Диво»

Душевний фільм про хлопчика з генетичною хворобою, який уперше йде до школи. Фільм про внутрішню красу й неймовірну силу героя, який не здається та бореться із соціумом, про віру та підтримку сім’ї. Диво – це бути добрим у злому світі.

Трейлер стрічки «Диво»