Компанія Google розширить ШІ-модель Gemini для більшості мов і кран, він буде доступний на смартфонах і планшетах.

Користувачі можуть використовувати текст, голос або зображення, щоб отримати допомогу ШІ-помічника Gemini. Щоби скористатися Gemini, потрібно активувати Google-асистента на смартфоні, але поки він не доступний українською мовою в Україні.

Google зазначає, що функція наразі доступна англійською мовою для голосових запитів, а українською мовою можна вводити запити текстом.

Для активації Gemini на Android треба натиснути кнопку живлення або провести пальцем по куту екрана на деяких телефонах і сказати "Hey Google". Далі повинно висвітлитися запрошення «спробувати Gemini».

Також планують дати доступ до Gemini в застосунку Google для iOS. Однак в Україні ця функція працюватиме, якщо в розділі пристрою «Мова та регіон» користувачі обрали англійську мову.

 

У грудні 2023 року Google представила свою «найпотужнішу» модель генеративного штучного інтелекту Gemini, яку вже інтегрували в чат-бот Bard. У компанії кажуть, що модель перевірили через низку стандартних галузевих тестів і в шести з восьми з них Gemini Pro нібито перевершила GPT–3.5 від OpenAI.