Університет штату Мен у США створив полімерний 3D-принтер Factory of the Future 1.0, який може друкувати будинки, військовий транспорт і мости, пише Engadget.

Принтер друкує об’єкти близько 29 метрів у довжину, 9 метрів в ширину та пʼяти метрів у висоту, а за годину може надрукувати елементи вагою приблизно 227 кілограмів. Він підходить для низки галузей промисловості, зокрема житлового будівництва, інфраструктури та розробки військових машин.

Матеріали, які він виробляє, підлягають вторинній переробці. Тому обʼєкти можна розбирати, дрібнити та друкувати повторно. «Технічні характеристики вказують на те, що принтер зможе виготовити одноповерховий будинок приблизно за 80 годин», – каже директор із розвитку компанії MaineHousing Марк Візендангер.

Попередній найбільший 3D-принтер у світі сконструювали ті ж самі дослідники, його використовували для будівництва односімейного будинку.

 

У Бучі відкриють госпіталь, де друкуватимуть протези на 3D-принтерах. Такий госпіталь відкриють на базі КНП «Центр ментального здоров’я». Тут підсилять центр, що вже існує, додадуть окреме відділення для фізичної реабілітації та розширять можливості клінічних досліджень.