Nova (група компаній «Нова пошта») створила компанію «Нова Енерджи» для генерації електроенергії, пише співвласник Володимир Поперешнюк.

Компанію запустили, щоби підвищити рівень автономності роботи внаслідок останніх атак армії РФ на енергоінфраструктуру України. Вона, зокрема, буде займатися електрикою, генерованою сонцем і газом. «Головне, щоб ніхто не почав регулювати ціни на пальне», – коментує Поперешнюк.

За його словами, ще на початку повномасштабного вторгнення в Nova почали закуповувати бензовози, цистерни, ємності й заправні комплекси. Також встановили генератори в усіх відділеннях і сортувальних центрах «Нової пошти». Тож компанія почала самостійно забезпечувати 60% потрібного для роботи пального. 

   

У січні 2024 року Група компаній «Нова пошта» змінила назву на Nova. Тоді Nova складалася із шести компаній: «Нова пошта», Nova Post Europe, Superova Airlines, Novapay, Nova Global і Nova Digital.

   

«Нова пошта» доставлятиме ЗСУ використані автомобільні шини. Їх використовуватимуть для бойових виїздів, евакуацій чи для заміни в разі пошкодження транспорту внаслідок обстрілів. Щоби долучитися, треба авторизуватися в Telegram-боті й описати характеристики гуми, її можна буде передати безкоштовно.

 

Обкладинка й фото: Володимир Поперешнюк