В Україні майже 51% сімей не мають жодної машини в користуванні згідно з результатами опитування агенції Info Sapiens на замовлення громадської організації Vision Zero.

Найвищий рівень автомобілізації зафіксували в західних регіонах країни – майже 60% респондентів, серед яких 49,3% мають один автомобіль, а 10,5% – два або більше. У Києві 50,3% домогосподарств не мають жодного автомобіля, 37,6% – мають один, 11,5% – два або більше.

Найнижчий рівень автомобілізації на Півдні й Сході країни. На Півдні більше ніж 56% домогосподарств не мають автомобіля, майже 32% володіють одним, а майже 11% – двома або більше. А на Сході жодним авто не володіють 57%, близько 33% мають один, а 9,5% – два або більше.

Кількість людей, які користуються автомобілем, залежить від чисельності жителів міста. Зокрема, найбільше авто використовують жителі міст з населенням до 50 тисяч осіб, а найменше – з жителями понад 500 тисяч осіб. Винятком є лише Київ, у якому більшість сімей мають авто.

Результати дослідження свідчать про необхідність посилення державної політики України щодо збереження й модернізації громадського транспорту, зазначає керівник Vision Zero Віктор Загреба.

 

«Укрзалізниця» перезапустила київську кільцеву електричку, поступово оновивши весь рухомий склад. Хоч потяги ходять рідко (що пів години чи годину), але вчасно, а головне, не зупиняються під час тривог. Розпитали все про проєкт Kyiv City Express, частиною якого стала міська електричка, і його майбутнє.