Український сервіс каршерингу Getmancar вийшов на ринок Молдови.

Авто можна орендувати й залишити після користування в Кишиневі. Водночас їздити можна по всій країні, окрім невизнаного Придністров’я.  

В автопарку вже є 20 електромобілів, кажуть у компанії. Розміщувати свої авто в оренду можуть й приватні інвестори. Серед доступних марок зараз – Renault Zoe, Honda MNV, Volkswagen ID.3 й BYD Dolphin. Також хочуть додати декілька авто з двигуном внутрішнього згоряння.

Зараз доступний добовий тариф каршерингу, а згодом запустять і годинні, хвилинні тарифи. Їх поки не можуть додати через недостатню кількість електрозаправок у Кишиневі, пояснює СЕО компанії Тарас Гетманський. Утім, за його словами, вони очікують щонайменше 10 000 користувачів протягом першого року роботи.

Щоб орендувати машину Getmancar у Молдові, потрібно завантажити застосунок в App Store, Google Play або Huawei AppGallery, зареєструватися й обрати авто поруч.

   

Getmancar – український сервіс каршерінгу, створений у 2018 році. Працює в Києві, Дніпрі, а також у декількох областях на заході України: Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Закарпатській і Волинській.

У червні 2021 року Getmancar дозволив користувачам здавати своє авто в оренду, а в грудні запустив оренду електрокарів. У грудні 2022-го сервіс вийшов на ринок Грузії.

У грудні 2023 року компанія запустила й сервіс підписки на авто. Її максимальна тривалість – 36 місяців, а після завершення є можливість викупити автомобіль. У такому разі щомісячні внески за підписку зарахують як частину оплати за машину.

Обкладинка й фото: Getmancar