McDonald's в Україні скорочує використання пластику, а також «втілює ініціативи з відповідального використання ресурсів».

З березня цього року McDonald's частково відмовляється від використання пластикових кришок для стаканів. Усі холодні напої подаватимуть без кришок. Водночас для курʼєрських замовлень або на виніс напої будуть у закритих стаканах. Завдяки ініціативі вдасться зменшити використання пластику на 8,5 тонн на рік, її в тестовому режимі вже запустили у львівських закладах мережі.

Компанія поступово замінить пластикові столові прибори на деревʼяні. Як екологічну сировину обрали березу, оскільки вироби з неї не мають вираженого смаку деревини.

У McDonald's не буде папірців для таць. Відмова лише від них дає змогу зберегти 100 тонн паперу на рік. Нині пілотний проєкт реалізують у закладах Вінниці.

Також McDonald's відмовиться від використання гумових рукавичок у виробничій зоні, які запровадили під час пандемії COVID-19. Компанія може зменшити використання гуми в середньому на 70 тонн щорічно.

Також постачальники компанії впровадять стратегію відновлення й збереження лісових екосистем. Утілення цієї ініціативи дасть змогу зменшити використання пластику на 40 тонн щорічно, зазначають у McDonald's.

В Україні компанія запустила сортування й перероблення пакувань по всіх закладах мережі у 2021 році. Ініціативи McDonald's є частиною зобов’язань компанії щодо відповідального використання ресурсів і зменшення відходів. До кінця 2025 року компанія має повністю перейти на використання всіх пакувальних матеріалів із поновлюваної сировини.

 

Редакція The Village Україна поговорила з представниками чотирьох організацій, що займаються дослідженням, охороною довкілля й утилізацією відходів: «Україна без сміття» Save Dnipro, Ecola та IFAW. Спробували розібратися, як війна впливає на стан навколишнього середовища і що може зробити кожен із нас, щоби поліпшити спільне майбутнє.