Ілон Маск оприлюднив вихідний код чатбота зі штучним інтелектом Grok, який розробила його компанія xAI, пише The New York Times.

Відкриття коду надає вільний доступ до експериментів з кодом, що лежить в основі технології чатботу. Відповідне рішення ставить xAI в один ряд із компаніями, як-от Meta й Mistral, що мають власні моделі ШІ з відкритим кодом, зазначає Reuters.

Grok змодельований за мотивами «Путівника по галактиці для космотуристів» науково-популярного роману Дугласа Адамса. За словами розробників, Grok зможе відповідати «дотепно й з бунтарським духом», а також працюватиме з «гострими запитаннями, які ігнорують інші ШІ-системи».

Чат-бот має доступ до даних X (Twitter), щоб оновлювати дані й відповідати на запитання точніше. Технологію xAI інтегрували в платформу, вона може навчатися на публікаціях користувачів.

 

Ілон Маск запустив чат-бот на основі штучного інтелекту Grok, що доступний для власників преміумпідписки на X (Twitter) у листопаді 2023 року. 

Маск ще у квітні того ж року анонсував, що працюватиме над альтернативою ChatGPT, яка «шукатиме правду». Тоді він сказав, що це нібито буде проєкт під назвою TruthGPT, який «намагатиметься зрозуміти природу Всесвіту».