Європейська комісія оштрафувала компанію Apple на 1,8 мільярда євро після скарги Spotify щодо зловживання монопольним становищем на ринку стримінгових сервісів, повідомляє CNN.

Apple перешкоджала роботі інших додатків, зокрема заборонила розробникам застосунків інформувати користувачів iOS про альтернативні й дешевші підписки на музику. Також користувачі повинні використовувати платіжну службу Apple App Store, яка забирає до 30% від вартості підписки.

Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування проти Apple у 2019 році, а наразі довела, що дії Apple порушують європейське законодавство. На компанію наклали штраф і зобовʼязали зняти всі обмеження з музичних сервісів. Це перше значне фінансове покарання, яке ЄС наклав на великі технологічні компанії.

В Apple заявили, що приймають рішення Єврокомісії. Але в магазині застосунків App Store усі застосунки «конкурують на рівних вимогах», тож рішення оскаржуватимуть.

 

Компанія Apple вимкне функцію вимірювання рівня кисню в крові в моделях Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2, щоб зняти заборону на продаж годинників. Виробник медичних пристроїв Masimo Corp звинуватив компанію Apple у переманюванні співробітників компанії, щоб отримати доступ до інформації, як виготовити сенсор рівня кисню крові, у 2021 році.