Двоповерховий автобус-кавʼярня LennyBus, що 24 роки стояла біля Хрещатика, переїхала на Житній ринок, щоби зберегти памʼятку архітектури Подолу.

У коментарі The Village Україна розповіли, що планують організувати благодійний попап, щоб привернути увагу до збереження памʼятки і відновити щоденний трафіку ринку. Там також хочуть проводити заходи з барахолками та виставками.

«Не ходи в супермаркет – ходи до бабусі на Житній! Якби кожен із вас хоча б один раз на тиждень приїзджав до мене на каву на Городецького, то, можливо, у мене були б гроші заплатити місту, щоб нікуди не їхати. Не дайте Житньому повторити мою долю, рятувати його можна не лише петиціями проти закриття», – каже LennyBus.

LennyBus оновили меню, зокрема, додали крафтове британське й українське пиво і сидр, а також «київський хот-дог» (з корейською морквою, капустою, з молочною сосискою в розрізній булці). Автобус-кавʼярня в тестовому режимі розпочне роботу з 11 березня й попрацює до 11 червня. Відвідати кавʼярню можна з 9:00 до 21:00.

 

Власниці автобуса-кавʼярні LennyBus Валерії Лішневській не подовжили оренду в січні 2024 року. Поки для LennyBus шукають нове місце, автобус хочуть пофарбувати, відремонтувати барну стійку, перекласти підлогу й відправити кавомашину на техобслуговування.

Кавʼярню LennyBus назвали на честь київського архітектора Леоніда Жарикова, який привіз списаний автобус Routemaster 1965 року з Лондона. Заклад відкрили у 2017 році. До цього у двоповерховому автобусі працював Warsteiner Pub, а потім локацію віддали під касу для продажу театральних квитків.