Верховний Суд визнав незаконним будівництво готелю на площі Міцкевича у Львові. Дозвіл на будівництво, який видала Львівська міська рада, скасували.

Площа Міцкевича знаходиться в межах історичного ареалу Львова, а також на території памʼятки «Львів – Ансамбль історичного центру», яка внесена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Розміщення готелю не відповідає категорії земель історико-культурного призначення – цільове призначення такої ділянки може бути змінене лише за погодження з Кабміном, пишуть у Верховному Суді.

У Верховному Суді також зазначають, що виконавчий комітет Львівської міської ради не врахував категорію земельної ділянки, ухваливши рішення щодо передачі землі під будівництво готелю.

Раніше на площі Міцкевича, 9, був розташований будинок 1839 року, який демонтували через аварійність у 1997 році. Львівська міськрада видала дозвіл на будівництво готелю на місці колишньої історичної будівлі у 2020 році.

 

Площу Міцкевича у Львові планують зробити пішохідною й облаштувати під нею однорівневий паркінг на 40 місць. Територія, де зраза розташовані автостоянка й смітники, стане пішохідною й примикатиме до готелю, який будують на сусідній вулиці – Театральній. Там поставлять лавки й урни для сміття, а також озеленять територію довкола.

Фото: Іван Станіславський