У селищі Брюховичі на Львівщині зливають воду з озера, щоб зупинити підтоплення незаконно збудованих котеджів поруч, розповів мер Львова Андрій Садовий.

До ставка без дозволу викопали траншею, щоб знизити рівень води біля новозбудованих котеджів поблизу. Попередня влада селища видала забудовникам дозвіл на будівництво оздоровчого комплексу, але натомість там звели котеджі, каже Садовий.

Забудовник також звертався до місцевої влади з проханням перевести новобудови у статус житлових будинків, але йому відмовили. Проте згодом забудовник отримав необхідні документи через реєстратора. «Ця земельна ділянка є рекреаційною зоною, отже будівництво житлової забудови на ній заборонено», – додає Садовий.

Також у 2020 році місцеві посадовці незаконно відчужили 1,7 гектара землі військового містечка, змінивши координати ділянки в реєстрах, пише Zaxid.Net.

У 2014 році забудовник почав руйнувати озеро, засипаючи його будівельним сміттям та землею, а також впритул до водойми звели готельний комплекс та низку споруд.