Фонд держмайна розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza, повідомили у ФДМУ.

Наразі фонд створює аукціонну комісію, яка визначить умови й стартову ціну продажу активу. Після цього умови подадуть на затвердження Кабміну.

ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», якому належить 66,65% ТРЦ Ocean Plaza, повинен надіслати Фонду держмайна пакет документів про фінансово-майновий стан товариства, а також фінансову звітність за 2023 рік.

«Санкційне майно – важливий для фонду напрям. Адже кошти підуть на відновлення країни, а успішна компанія отримає нових проукраїнських власників», – кажуть у фонді.

   

У жовтні 2023 року Фонд держмайна ініціював продаж державної частки ТРЦ Ocean Plaza через «велику приватизацію».

У червні 2023 року ухвалили розпорядження про передачу Фонду держмайна частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», якому належить 66,65% ТРЦ Ocean Plaza. Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію й Ігорю Ротенбергам, однак у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

Український бізнесмен Василь Хмельницький, якому належали інші 33% акцій ТРЦ, продав свою частку партнеру Андрію Іванову.

   

Верховна Рада України в березні 2022 року ухвалила рішення про конфіскацію активів, що належать Російській Федерації і її резидентам. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, конфісковані активи будуть головним джерелом коштів для відбудови України.