В «Укрзалізниці» розпочинає роботу антикорупційний офіс для подолання внутрішньої корупції.

Антикорупційний офіс розглядатиме повідомлення викривачів про порушення вимог законодавства, проводитиме перевірки, розслідуваннями, запобігатиме конфлікту інтересів і порушенню інших антикорупційних обмежень. Також серед завдань офісу є співпраця з громадським сектором.

Керівником офісу призначили уповноважену з антикорупційної діяльності АТ «Укрзалізниця» Юлію Азаріну. «На першому етапі ми працюватимемо над приведенням внутрішніх процедур товариства відповідно до вимог законодавства й кращих світових практик, а також над удосконаленням політики компанії у сфері доброчесності», – каже Азаріна.

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко зазначає, що у 2023 році компанія зробила вагомі кроки, щоб подолати корупцію. Зокрема, тепер паливо, електроенергію й газ закуповують через прямі договори з виробниками. Також «Укрзалізниця» співпрацює з правоохоронними органами, НАЗК для ліквідації прихованих корупціонерних факторів.

 

Україна набрала 36 балів зі 100 можливих і посіла 104 місце в Індексі сприйняття корупції. Україна піднялася в рейтингу на три бали, це одне з найкращих зростань за рік серед 180 країн. З часів Революції гідності Україна додала 11 балів, що є найвищим показником серед країн зі статусом кандидата до Європейського Союзу.