У Львові планують збудувати модульний центр протезування, який стане частиною Національного реабілітаційного центру «Незламні», повідомляє Львівська міська рада.

Планують збудувати одноповерхову мультифункціональну будівлю, де розмістять приміщення для виготовлення протезів, аудиторію для навчання й досліджень, кімнати для приміряння й випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик відпочинку.

Майстерню укомплектують обладнанням для виготовлення протезів верхніх і нижніх кінцівок. Модульна конструкція майстерні виготовлена з використанням деревʼяних багатошарових панелей компанії CLT. Також будівля має теплоізоляцію, обладнана сучасною системою опалення й вентиляції.

Тут також навчатимуть фахівців із протезування за міжнародними стандартами, навчання розпочнеться в лютому 2024 року. Взяти участь у навчальних програмах різного рівня за підтримки уряду Німеччини та GIZ Ukraine можуть близько 60 осіб упродовж року.

Ініціативу реалізують у межах проєкту EU4ResilientRegions – спеціальної програми підтримки України, яку фінансує німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ Ukraine). Завершити будівництво планують у травні 2024 року.

   

У квітні корпус реабілітації Національного реабілітаційного центру «Незламні» відкрили у Львові. У центрі надають фізичну, психологічну й психосоціальну реабілітацію людям, які постраждали внаслідок військової агресії Росії проти України. Тут також займаються виготовленням і встановленням протезів. 

Національний центр реабілітації України створений на базі Першого територіального медичного об’єднання Львова під патронатом Міністерства охорони здоров’я України. 

Редакція The Village Україна писала про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами в центрі «Незламні». Читайте матеріал за посиланням.

Фото: Роман Балук