«Укрзалізниця» створює підрозділ з ветеранів війни, який охоронятиме залізничну інфраструктуру за допомогою БПЛА.

У складі підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які отримали поранення й повернулися з фронту. БПЛА використовуватимуть для боротьби з розкраданням майна на станціях і перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури, а також для розслідування транспортних пригод.

«Ініціатива допоможе забезпечити охорону залізничних обʼєктів, а також надати можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі», – кажуть в «Укрзалізниці».

«Укрзалізниця» підписала меморандум із центром підготовки операторів БПЛА «Крук», який навчатиме ветеранів за допомогою онлайн-платформи. Інструктори займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників, навчатимуть працівників пілотуванню коптерів, а також інженерній підготовці, зокрема складанню й обслуговуванню дронів.

 

Як стати аеророзвідником і чому варто почати навчання вже зараз? Розпитали керівника школи дронів «Крук» про можливості, виклики й романтику в професії оператора БПЛА.