Модель українського походження Кароліна Шиїно перемогла на конкурсі «Міс Японія», пише Tokyo Weekender.

Кароліна Шиїно стала першою іноземкою, яка отримала громадянство Японії й представлятиме країну на майбутньому конкурсі «Міс Всесвіт».

Дівчина народилася в Тернополі й переїхала до Японії у віці пʼяти років, а отримала японське громадянство у 2022 році. Шиїно мріяла виграти конкурс «Міс Японія» та вдячна за визнання її японкою, оскільки раніше стикалася з дискримінацією й знущаннями через зовнішність.

У Японії погляди на перемогу етнічної українки розділилися. Одні називають її перемогу «знаком часу», а інші вважають, що вона не має вигляду тією, ким має бути «Міс Японія». Водночас організатори конкурсу зазначають: «Японська краса існує не в зовнішньому вигляді, не в крові, але вона глибоко в нашому серці», повідомляє BBC.

UPD. Кароліна Шиїно відмовилась від титулу «Міс Японія» після того, як в японському журналі зʼявилася новина про роман дівчини з одруженим чоловіком, пише The Japan Times.

 

У 2015 році на консурсі «Міс Всесвіт Японія» перемогла Аріана Міямото, яка стала першою переможницею змішаної раси: мати дівчини була японкою, а батько – афроамериканцем.