Компанія Apple вимкне функцію вимірювання рівня кисню в крові в моделях Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2, щоб зняти заборону на продаж годинників, пише Associated Press.

Виробник медичних пристроїв Masimo Corp звинуватив компанію Apple у переманюванні співробітників компанії, щоб отримати доступ до інформації виготовлення сенсору рівня кисню крові у 2021 році.

Комісія з міжнародної торгівлі США зʼясувала, що сенсор, встановлений у пристроях, порушує патенти виробника медичного обладнання Masimo й заборонила продаж моделей годинників Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 у грудні 2023 року.

Apple подали запит до апеляційного суду Федерального округу США з проханням зупинити наказ. Спершу суд дозволив компанії тимчасово відновити продажі годинників у США, але наразі дозвіл скасували.

Наразі апеляцію Apple розглядають, судовий процес займе щонайменше рік, а поки компанію зобовʼязали вимкнути функцію вимірювання рівню кисню в крові.

Уперше Apple додала функцію вимірювання кисню в крові в моделі годинників Series 6 у 2020 році під час пандемії коронавірусу. Користувачі можуть дізнатися свої показники впродовж близько 15 секунд. Функція також доступна в Apple Watch Series 7 і Series 8.

 

У 2023 році Apple стала лідером ринку смартфонів, обігнавши Samsung уперше з 2010 року. Через жорстку конкуренцію на ринку смартфонів і падіння попиту на продукцію Apple компанія продає свої iPhone 15 зі знижками в Китаї, де лідирують виробники Huawei і Xiaomi.