Журнал GQ поглине американське музичне онлайн-видання Pitchfork, повідомив у листі працівникам видавець Conde Nast, цитує BBC.

Деякі з членів команди Pitchfork втратили керівні посади, зокрема головна редакторка Пуджа Пател, журналіст Марк Хоган, який працював у Pitchfork з 2004 року, а також редакторка Джилл Мейпс.

Дві спілки, які представляють персонал Pitchfork, уже засудили рішення обʼєднати два видання. «Люди, які роблять відзначену багатьма нагородами музичну журналістику для Pitchfork, заслуговують на щось краще, ніж ставлення як до одноразових запчастин», – ідеться в заяві The Pitchfork Union і The NewsGuild of New York.

Британський музичний продюсер Dan Le Sac, який у 2008 році за свій реліз отримав від Pitchfork оцінку 0,2 із 10, також засудив злиття із GQ: «Я кажу це як власник, імовірно, найнижчої оцінки на цьому сайті. Погоджуєшся ти з рецензією чи ні – музика потребує більше журналістики, а не менше».

   

Pitchfork – американське музичне онлайн-медіа, яке письменник Раян Шрайбер відкрив у 1996 році як незалежний музичний блог. Шрайбер створив видання, поки працював у музичному магазині в штаті Міннесота.

Пізніше Pitchfork став популярним незалежним медіа, відомим своїми «жорсткими рецензіями». У 2015 році видання придбав видавець Conde Nast, а головний офіс переїхав у Чикаго.