Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України збільшилася кількість жінок, які влаштовуються на посади, що раніше очолювали чоловіки, пише «Економічна правда».

Упродовж 2023 року 1,2 тисячі жінок працевлаштувалися на будівництві, це 38% загальної кількості всіх працівників у цій галузі. У 2021 році цей показник становив 20%.

Така ж кількість жінок влаштувалася на роботу в добувній промисловості, що становить 49% від усіх працевлаштованих і на 22% більше, ніж у 2021 році.

«У зв’язку із призовом чоловіків на військову службу виникають певні труднощі з укомплектуванням вакансій за професіями, на які традиційно більше працевлаштовувалися чоловіки (будівельники, електрогазозварники, слюсарі, електромонтери, водії тощо)», – повідомили в Державній службі зайнятості «Економічній правді».

Послугами служби зайнятості скористалися 664 тисячі осіб упродовж 2023 року. Нове робоче місце знайшли 240 тисяч людей, з яких 158 тисяч – жінки, тобто 66%.

 

У жовтні 2023 року запустили сайт «Працюй», що допоможе з працевлаштуванням людям з інвалідністю. Це платформа, на якій роботодавці розміщують вакансії, а люди з інвалідністю подають резюме й знаходять роботу.