Власник незаконної недобудови в Дніпрі намагається видати будівлю за укриття, щоб запобігти знесенню, повідомляє «Наше місто».

Будівництво пʼятиповерхової будівлі розпочали у 2014 році, серед приватного сектору, майже впритул до житлових будинків. Місцеві жителі неодноразово зверталися до правоохоронних органів зі скаргою на недобудову, проте судові рішення про знесення будівлі не виконують.

Наразі влада міста заборонила підходити до будівництва, але власник недобудови звернувся до СБУ із заявою про те, що будівля є укриттям. «Невстановлені службові особи Дніпровської міської ради здійснили незаконні дії, встановивши бетонні блоки, які блокують доступ до первинного укриття», – ідеться в заяві власника споруди Максима Головянка до органів СБУ.

Місцеві жителі розповідають, що споруді вже приписували статус волонтерського центру, а також хотіли зробити житлом для переселенців. «Натомість сусіди змушені ухилятися від інструментів і будматеріалів, що летять просто їм на голови», – пише «Наше місто».

   

Ринок «шайбу», що розташований на вулиці Мокрій, 1, у Києві, виставили на продаж. В оголошенні зазначають, що будівля є комерційним обʼєктом із просторими офісними, торговими та складськими приміщеннями.

Фото: «Наше місто»