Компанія Tesla відкликає близько 1,6 мільйонів електромобілів у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням, пише Reuters.

У компанії планують відкликати автомобілі 2014-2023 років випуску, зокрема, Model 3 та Model Y китайського виробництва, а також імпортних Model S і Model X. Модернізувати авто компанія може дистанційно через оновлення ПЗ. Але в Китаї такі дії класифікують як відкликання продукції.

Відповідне рішення ухвалили, щоб уникнути неправильного використання функції автоматичного кермового управління, а також знизити ризик зіткнень. Також планують оновити ПЗ для понад семи тисяч автомобілів моделей S і X, щоб розв’язати проблему дверей, які можуть розблокуватися при аваріях, додає Reuters.

У США компанія Tesla уже почала відкликати понад два мільйони авто для встановлення нових заходів безпеки системи  «Автопілот». Технологія автопілота могла стати причиною кількох аварій, які змусили регулювальні органи втрутитися, пише ABC News.

 

В листопаді 2023 року Tеsla заборонила продавати пікапи Cybertruck, якщо автомобілем користувалися менше року. Таким чином компанія сподівається завадити перекупам технологій і перепродажам за завищеною ціною.

Фото: Reuters