У Лондоні, Лас-Вегасі, Токіо й Берліні проведуть шоу, де Елвіса Преслі відтворять у вигляді голограми, пише The Guardian.

Голограму музиканта створить компанія Elvis Evolution, яка використає штучний інтелект, що вивчатиме фотографії й відео Елвіса Преслі. Перше шоу в Лондоні планують уже в листопаді 2024 року.

Завдяки штучному інтелекту планують відтворити музиканта в повний зріст із кількох тисяч його особистих фотографій і домашніх відеозаписів. Також у шоу використають ефекти доповненої реальності й сценічні спецефекти.

На місці проведення концерту в Лондоні організують тематичний бар і ресторан із живою музикою. Оригінальну голограму представлять після укладення угоди між компанією й Authentic Brands Group, які є власниками спадщини Елвіса Преслі.

 

Науковці з Единбурзького університету надрукували на 3D-принтері пристрій, який може тестувати нові ліки замість піддослідних тварин. У пристрої створили пʼять відділень, де відтворили людське серце, легені, нирки, печінку й мозок і зʼєднали їх між собою каналами, що імітують кровоносну систему.