В Одесі шукатимуть і навчатимуть жінок водінню нових автобусів через дефіцит водіїв-чоловіків, про це повідомив Геннадій Труханов «Суспільному».

Для водіння автобусів, які подарували місту німецькі партнери, наразі є лише сім водіїв із необхідних 18, які готові вийти на маршрут. На цю посаду розглядають жінок, також допомогу з навчанням пропонують партнери з Регенсбурга й Берліна, додав Геннадій Труханов.

«Ми домовилися з нашими партнерами про те, що навчатимемо жінок, які хочуть водити такий транспорт. Наразі чоловіків мало через те, що багато хто пішов боронити нашу державу», – сказав Труханов.

Німецьке місто Регенсбург передало Одесі десять пасажирських низькопідлогових автобусів. У місті планують створити під ці автобуси новий маршрут, який з’єднає житловий масив Котовського й центр міста. Також влада міста веде перемовини з Стамбулом про передачу подібного транспорту.

«Очевидне рішення проблеми, до якого досі не дійшов Київ», – прокоментували в спільноті «Пасажири Києва».

 

На думку засновника спільноти «Пасажири Києва» Олександра Гречка, бюджет на новий рік показує, що нічого в місті не змінюється. «Ми продовжуємо вкладати кошти в автомобільну інфраструктуру, дороги, розвʼязки, а не в громадський транспорт і велоінфраструктуру, що мають бути пріоритетні», – коментує він The Village Україна.

Фото: «Суспільне»