Конотопська міська рада ухвалила рішення підняти тарифи проїзду громадським транспортом, через що вартість проїзду в місті буде однією з найдорожчих серед міст України.

За новими тарифами проїзд у трамваї коштуватиме 10 гривень, в автобусі – 15 гривень з січня. Навесні вартість проїзду в транспорті планують підняти ще на пʼять гривень.

Місто має великий дефіцит бюджету через перенаправлення військових ПДФО до державного бюджету, розповідає транспортний експерт Максим Цвеліх.

«Через високі тарифи досягнення 2023 року з надходженням трамваїв й автобусів з Європи можуть зруйнуватися, бо користуватися новими трамваями буде нікому, окрім пільговиків. Таким чином транспортне підприємство може себе затягти в борги», – додає Максим Цвеліх.

 

У березні аналітики компанії Picodi порівняли вартість проїзних у 45 великих містах світу й адміністративних центрах України. У трьох із 45 міст світу громадський транспорт повністю безоплатний: Люксембург, Талінн і Валлетта (столиця Мальти).

Як наша економіка виживає під час війни, які є ризики і що відбувається з курсом гривні, пояснюємо разом з економістом Центру економічної стратегії Максимом Самойлюком.