Музичний стримінговий сервіс Spotify тестує плейлісти, створені за допомогою штучного інтелекту, підтвердили в компанії виданню TechCrunch.

Тестування нової функції деякі користувачі Spotify помітили під час створення власних плейлістів – на екрані зʼявлявся напис про «плейліст за допомогою ШІ».

Функція працює за допомогою текстових підказок. Наприклад, «інструментальна електроніка для навчання», «фонова музика кавʼярні» або «нішевий жанр на кшталт вічхаус», пояснює видання. Підказки доступні тільки англійською мовою.

У Spotify поки що не розкривають деталей – у коментарі TechCrunch у компанії заявили, що «регулярно проводять тести», але поки що не можуть поділитися додатковою інформацією.

У лютому Spotify запустив ще одну ШІ-функцію – персонального гіда, який аналізуватиме музичний смак користувача, пропонуватиме треки, а також розповідатиме про композиції й виконавців «надзвичайно реалістичним голосом».

   

Spotify опублікував підсумки 2023 року з найпопулярнішими виконавцями, піснями й альбомами. Окремі плейлісти з найбільш прослуховуваними треками створили для кожної країни.

Spotify випустив добірку з 50-ти найпопулярніших треків українських виконавців у 2023 році, а Apple Music оприлюднив топ-100 пісень за кількістю прослуховувань в Україні.