Організація «Україна без сміття» оголосила про перезапуск. Тепер свій формат визначають як Impact-Driven Business, тобто соціальне підприємництво, розповіли в компанії. 

«Impact-Driven Business – це бізнес, який заробляє на товарах чи послугах, а зароблені кошти використовує для вирішення соціальної проблеми і зміцнення свого соціального руху», – пояснює команда.

Як і раніше, компанія приділятиме увагу розвитку роздільного збору відходів в Україні, кажуть в УБС. Відтепер планують більше фокусуватися на культурному й інфраструктурному напрямах, створювати нові сортувальні можливості, щоб охопити більше людей.

Компанія вже запустила нову пілотну сортувальну інфраструктуру – «Капсулу сортування» на Лукʼянівці в Києві. На міністанції можна здати до 25 позицій вторсировини в режимі самообслуговування. У команді відзначають, що аналогів цьому формату немає ні в Україні, ні в світі і що він отримав хороший відгук від клієнтів.

Фото: «Україна без сміття»

Щоб почати користуватися «капсулою», потрібно заповнити форму на приєднання до No Waste Club.

   

Як громадська організація «Україна без сміття» працювала з 2015 року. УБС має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»). Там можна здати близько 40 видів відходів на перероблення або безпечну утилізацію.