Концепт-стор Zavod запустив на Kickstarter кампанію зі збору коштів на новий бренд наручних годинників Real Time. Їх створили спільно з данським дизайнером українського походження Олексієм Іскосом.

Це годинники з мінімалістичним дизайном на основі дискової системи числення часу, які «віддають пошану аналоговому світу в цифровий час», кажуть у команді. Там немає ні годинної, ні хвилинної стрілок. Натомість два циферблати обертаються «як планети навколо сонця».

Прототипи вже розробили, кампанія на Kickstarter має допомогти зібрати гроші на виробництво першої партії. Мета збору – пʼять тисяч доларів. За першу годину кампанії вже зібрали пʼяту частину потрібних коштів. Крім того, за донейти на Kickstarter можна отримати годинники Real Time за заниженою на 25% ціною.

Під час створення надихалися інструментами з лабораторій учених і кабін пілотів. Для шести базових моделей вибрали шість місць у різних країнах, які позначили на зворотній частині годинників. Поруч із ними – зіркові карти, дата й час щорічного метеоритного дощу. Ремінці для годинників виготовляють з тонкої шкіри або з металу.

Також пропонують годинники спеціальної моделі з написом War Time. Її можна знайти на годинниках, присвячених гірському перевалу Ужок на заході України.
У першій партії буде лише таких 100 екземплярів. Частину грошей з продажу цієї лімітованої колекції відправлять для допомоги українцям, які постраждали від війни.

«Почали цей проєкт близько двох років тому під час пандемії й планували його запустити на початку весни 2022-го. Але перед весною прийшла війна [...] Ми вважаємо, що ідея цього годинника актуальна як ніколи: не забувайте цінувати й плекати кожну хвилину свого життя, тому що ви ніколи не знаєте, коли ваш світ може повністю змінитися», – розповідають у команді Zavod.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Концепт-стор Zavod заснували в Україні у 2010 році. Він має два бренди годинників: Rider1991 і Real Time, який запустили у 2023 році. Zavod створює нішеві годинники, окуляри й аксесуари.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Роман Пашковський, Юлія Вдовіченко, Влад Кліменко, Сергій Кереїв, Дмитро Новіков