Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» став найбільш касовою українською стрічкою, підтвердили The Village Україна в кіностудії FILM UA.

За три вікенди мультфільм зібрав 81 848 415 гривень, його подивився 642 671 глядач.

Попередній рекорд належав фільмові «Я, ти, він, вона» виробництва студії «Квартал 95» із Володимиром Зеленським у головній ролі. Ця стрічка зібрала 71,0 56 мільйона за такий час. Водночас за кількістю глядачів «Мавка. Лісова пісня» поки що не випередила цей фільм, бо його подивилися 799 тисяч глядачів.

За перший вікенд український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» також зібрав рекордні 24,9 мільйона гривень і став рекордсменом стартових касових зборів серед українських релізів. До цього рекорд належав «Я, ти, він, вона» (23 мільйони гривень у перший вікенд).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

Початок виробництва мультфільму анонсували ще у 2015 році, дату релізу кілька разів переносили. Востаннє прем’єру планували на 29 грудня 2022 року, але врешті премʼєра відбулася 2 березня 2023 року.

Бюджет стрічки становить 187 мільйона гривень. Мультфільм також покажуть у Скандинавії, Монголії, Греції, Німеччині, Австрії, Швейцарії й інших країнах.

The Village Україна поговорили з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Вийшла історія про те, як загалом влаштований процес виробництва й чому європейські анімаційні студії звинувачують у «діснеївщині».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі