Шестеро українців увійшли до європейського списку Forbes 30 Under 30, у якому щороку відзначають лідерів різних сфер віком до 30 років.

У категорії «Соціальний вплив» відзначили Вадима Синжерецького –співзасновника й генерального директора онлайн-платформи Buki, яка з’єднує репетиторів й учнів у різних країнах. Проєкт запустили у 2014-му, наразі над ним працює команда зі 130 співробітнків, а на платформі зареєстровані понад 110 000 викладачів. «Київський Buki перетворився на один з найбільших EdTech-ринків приватних репетиторів у Європі», – коментують укладачі рейтингу.

У категорії «Медіа й маркетинг» – четверо вихідців з України. До рейтингу потрапили розробники мобільного застосунку Zeely: Дмитро Самойлюк, Ярослав Самойлюк й Аліна Бондаренко. Zeely – це мобільний застосунок-конструктор на основі штучного інтелекту, за допомогою якого можна робити сайти й просувати їх. Засновники залучили 1,3 мільйона доларів інвестицій і мають понад 8000 користувачів у США, Бразилії й Мексиці, відзначили у Forbes.

Також у категорії відзначили Діму Василенко – засновника PR-агенції Good Advice, що спеціалізується на фінансах і банківській справі й має клієнтів у Великій Британії та США.

У сфері «Торгівля» до списку включили Ніка (Миколу) Тузенка – співзасновника компанії Accel Club, що спеціалізується на придбанні, оптимізації й масштабуванні брендів Amazon.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У європейський список Forbes 30 Under 30 у 2022-му ввійшли вісім українців, зокрема представники видання The Kyiv Independent і паралімпієць Дмитро Суярко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі